Aito ruotsalainen juustokakku

Tämä kakku on suosittu jälkiruoka ja välipala Ruotsissa. Aidon ruotsalaisen juustokakun resepti on peräisin Smoolannista. Perinteisesti kakku tarjoillaan hillon ja kevyesti vatkatun kerman kera. Juustonjuoksutetta saa apteekista.

8-10 hengelle

  • 6 litraa maitoa
  • 1 rkl juustonjuoksutetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 100 g manteleita
  • 5 karvasmantelia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • voita vuoan voiteluun

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa ja hilloa

Valmistusohje

1. Lämmitä maito haaleaksi, kaada se kulhoon ja lisää juustonjuoksute ja vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja anna massan juustoutua n. 30 minuuttia. Sekoita niin että hera irtoaa ja odota vielä 30 minuuttia. Siivilöi siiviläliinan läpi, valuta kunnolla. Kuumenna uuni 150-160 asteeseen.

2. Kalttaa, kuori ja jauha mantelit myllyssä. Sekoita mantelit ja karvasmantelit, sokeri, munat ja kerma. Lisää seos juustomassaan.

3. Voitele pyöreä vuoka, kaada juustoseos vuokaan ja paista uunissa n. 1 tunti. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!