Amerikkalainen juustokakku
Tämä on todella maukas amerikanperintö! Tarjoile tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa, tai hillokkeen tai hillonokareen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 18 grahamkeksiä (digestive)
- 8 rkl margariinia, sulatettua
- ¾ dl kidesokeria
- ripaus jauhettua muskottia
Täyte
- 1 ½ pkt philadelphiajuustoa, à 227 g
- 2 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- ½ sitruunan mehu
- ripaus jauhettua muskottia
- 3 dl kermaviiliä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175-185 asteeseen. Ota esiin matala piirasvuoka. Murusta 16 keksiä hienoksi tehosekoittimessa tai morttelissa.
2. Sekoita murut ja margariinisula, sokeri ja muskotti, painele seos vuoan pohjalle. Paista uunissa n. 5 minuuttia. Vatkaa juusto pehmeäksi sähkövatkaimella 3-5 minuuttia.
3. Vatkaa mukaan munat, sokeri, sitruunamehu ja muskotti. Kaada täyte piiraskuoreen ja paista vielä n. 25 minuuttia tai kunnes pinta on kevyesti kullankeltainen.
4. Ota vuoka uunista ja levitä päälle kermaviili. Murusta viimeiset kaksi keksiä kakun päälle, paista vielä 10-15 minuuttia.
5. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua jääkaapissa, niin että se jähmettyy.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku