Amerikkalainen juustokakku

Tämä on todella maukas amerikanperintö! Tarjoile tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa, tai hillokkeen tai hillonokareen kera.

Kahdeksalle

  • 18 grahamkeksiä (digestive)
  • 8 rkl margariinia, sulatettua
  • ¾ dl kidesokeria
  • ripaus jauhettua muskottia

Täyte

  • 1 ½ pkt philadelphiajuustoa, à 227 g
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus jauhettua muskottia
  • 3 dl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175-185 asteeseen. Ota esiin matala piirasvuoka. Murusta 16 keksiä hienoksi tehosekoittimessa tai morttelissa.

2. Sekoita murut ja margariinisula, sokeri ja muskotti, painele seos vuoan pohjalle. Paista uunissa n. 5 minuuttia. Vatkaa juusto pehmeäksi sähkövatkaimella 3-5 minuuttia.

3. Vatkaa mukaan munat, sokeri, sitruunamehu ja muskotti. Kaada täyte piiraskuoreen ja paista vielä n. 25 minuuttia tai kunnes pinta on kevyesti kullankeltainen.

4. Ota vuoka uunista ja levitä päälle kermaviili. Murusta viimeiset kaksi keksiä kakun päälle, paista vielä 10-15 minuuttia.

5. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua jääkaapissa, niin että se jähmettyy.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!