Juustokakku ananas-mustapippuritäytteellä

Cheesecake on amerikkalainen klassikko, joka saa nyt uuden jännittävän elämän uusin maustein.

Yksi kakku/noin 8 palaa

  • 100 g digestiivikeksejä
  • 50 g kookoshiutaleita
  • 50 g voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 150 g tuoretta ananasta
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl kookosmaitoa
  • 2 maustemittaa mustapippurirouhetta
  • 4 rkl tummaa rommia
  • 250 g rahkaa
  • 1 1/4 dl ranskankermaa

Kastike

  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl raakasokeria
  • 2 dl appelsiinimehutiivistettä
  • 1 ½ tl maissitärkkelystä + vesitilkka
  • 2 passionhedelmää

Koristeeksi

  • ananassilppua
  • mustapippurirouhetta

Lisäksi

  • irtopohjavuoka

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murenna keksit morttelissa tai koneella yhdessä kookoshiutaleiden kanssa. Sulata voi ja sekoita voisula muruihin. Painele seos kakkuvuoan pohjalle ja paista pohjaa 10 minuuttia uunin keskitasolla. Ota pohja uunista ja anna jäähtyä. Nosta vuoka sitten jääkaappiin kylmenemään kokonaan.

2. Pane liivatteet likoon kylmään veteen. Leikkaa ananas palasiksi ja hienonna koneessa. Kiehauta ananasmurska yhdessä sokerin, kookosmaidon, mustapippurirouheen ja rommin kanssa. Anna jäähtyä hieman. Purista liivatteista enin vesi ja sekoita ananasseokseen, sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet ja seos jäähtynyt. Sekoita se nyt rahkaan ja ranskankermaan ja kaada seos kylmälle kakkupohjalle. Tasoita pinta ja laita kakku jääkaappiin ainakin 2 tunniksi.

3. Kastike: Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan, Keitä yhdessä vanilja, sokeri ja appelsiinimehu. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä paksuhkoksi. Halkaise passionhedelmät, koverra sisukset ja sekoita kastikkeeseen. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

4. Irrota kakkuvuoan reunat. Kasta terävä veitsi haaleaan veteen ja leikkaa kakku kahdeksaan palaan. Koristele jokainen pala ananasmurskalla ja mustapippurirouheella sekä appelsiini-passionkastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat