Sitruunavaahtotorttu

Tämä on hienostunut torttu, joka on aika helppo valmistaa. Muista vain, että sekä vaahto että hyytelö tarvitsevat aikaa hyytyäkseen. Koristele tuoreilla hedelmillä.

8-10 hengelle

  • 1 paketti valmiita sitruunavaahtoaineksia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kidesokeria
  • 25 g voita
  • 4 rkl maitoa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua
  • 6-8 passiohedelmää
  • 5 liivatelehteä
  • 1-2 appelsiinin mehu
  • 2-4 rkl tomusokeria
  • mansikoita
  • kiivihedelmiä
  • voita ja korppujauhoja vuoan leivittämiseen
  • Tarvitset myös irtopohjavuoan.

Valmistusohje

1. Kakkupohja: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Vatkaa muna ja sokeri valkoiseksi, ilmavaksi vaahdoksi. Sulata voi. Lisää voisula ja maito munavaahtoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja kääntele varovaisesti taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista kunnes kakkupohjan reunat irtoavat vuoasta, n. 20 minuuttia. Irrota pohja vuoasta 5 minuutin kuluttua. Kostuta kakku appelsiinimehulla.

2. Sitruunavaahto: Valmista vaahto pakkauksen ohjeen mukaan, käytä maitoa kerman sijaan. Tiskaa kakkupohjavuoka ja laita kakkupohja sen jälkeen takaisin vuokaan. Levitä sitruunavaahto päälle, anna jähmettyä jääkaapissa.

3. Passiohedelmähyytelö: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Halkaise passiohedelmät ja koverra sisus. Purista appelsiineista mehu, tarvitset 1 desilitran. Sekoita passiohedelmäliha ja appelsiinimehu tasaiseksi tehosekoittimessa. Mausta tomusokerilla. Tarvitset yhteensä 5 dl hedelmäseosta, lisää tarvittaessa vettä. Puristele ylimääräinen vesi liivatelehdistä, kuumenna tilkka hedelmäseosta ja liuota siihen liivatteet. Sekoita liivateseos loppuun hedelmäseokseen, laita kylmään kunnes hyytelö alkaa jähmettyä. Kaada tuolloin sitruunavaahdon päälle vuokaan. Kun hyytelö on täysin jähmettynyt, poista irtopohjavuoka, aseta torttu vadille ja koristele mansikoin sekä kiiviviipalein.

Parhaat ruokaohjelmat