MasterChef: Appelsiinikakku ja saaristolaiskakku – Petra V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa tehtävänä on valmistaa kahden tunnin aikana makea kakku, sekä juhlapöydän suosikki: voileipäkakku.
Ainekset
- 1:1:1 kananmuna, vehnäjauho ja sokeri
- 100 g ruskeaa voita
- muutama ruisleipäpalanen
- 1 prk smetanaa
- 1 prk ranskankermaa
- 1 prk turkkilaista jogurttia
- 1 appelsiini
- 100 g + 100 g valkosuklaata
- 1 prk mascarponea
- 1 prk vispikermaa
- 1 dl etikkaa
- konjakkia
Valmistusohje
SAARISTOLAISKAKKU: Leikkaa ruisleivät cutterilla muruksi. Ruskista voi. Raasta ruisleipien joukkoon 1 appelsiini kuori. Kaada ruskistettu voi ruisleipämurun joukkoon. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Kaada ja painele massa vuoan pohjalle ja jäähdytä.
Kuutioi kylmäsavulohi, lisää ravut ja kaikki maitotuotteet kulhoon. Hienonna ruohosipulia ja tilliä ja punasipulia joukkoon. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää yhden appelsiininmehu kattilaan. Lisää 4 liivatelehteä kylmään veteen liukenemaan. Kiehauta appelsiinimehu ja lisää liivatelehdet appelsiinimehun joukkoon. Vispaa appelsiiniliivate voimakkaasti täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele kakku.
APPELSSIINIKAKKU: Vispaa kanamunat ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vehnäjauhot, leivinjauhetta sekoita. Lisää lopuksi hieman ruskistettua voita. Kaada taikina voideltuihin kakkuvuokiin ja laita 160-asteiseen kiertoilmauunissa noin 30 minuutiksi.
Sulata valkosuklaa ja vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon myös mascarpone. Kaada valkosuklaa ohuena nauhana ja sekoita. Anna leävät jääkaapissa.
Leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja kiehauta ne sokeri liemessä. Sulata sokeri pannulla ja lisää appelsiinit. Käännä ja lisää hieman konjakkia.
Purista 3 appelsiinin mehu ja lisää joukkoon hieman sokeria ja konjakkia. Kiehauta.
Paahda valkosuklaita uunissa, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Jäädytä tullut kakku ja leikkaa se puoliksi. Kostuta kakku appelsiini-konjakkiliemellä. Lisää päälle valkosuklaamascarpone täyte ja voit myös lisätä joukkoon hieman paahdettua valkosuklaata.
Koristele kakku semi-naked levittämällä kermavaahtoa lastalla. Lisää puolikuun muotoon paahdettua valkosuklaata. Tee appelsiineista ruusuja ja pursota mascarpone täytettä. Koristele myös kukilla ja tuoreella appelsiinilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka