Runebergintorttuja juustokakun muodossa! Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkaa ohjeen helppoon Runebergin juustokakkuun.
Pohja
- 75g laktoositonta margariinia
- 3/4 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1/2 dl mantelijauhetta
- 1 1/4 dl vehnäjauhoa (tai glut. jauhoseosta)
- 1 dl (gluteenitonta) korppujauhoa tai keksin muruja
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl laktoositonta kevytkermaa tai kasvijuomaa
Kostutus
- 1/2 dl omenamehua
- tai
- 1/2 dl vettä, johon on lisätty muutama tippa karvasmanteliaromia
Juustokakkumassa
- 4 kpl liivatelehteä
- 3 dl vispikermaa
- 300 g vaniljatuorejuustoa
- 3/4 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 2 rkl vettä tai sitruunamehua
Koristeeksi
- Vadelmahilloa, mantelirouhetta
Valmistusohje
Kakku valmistetaan 24–26 cm vuokaan.
Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri haarukkavatkaimella. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna. Vatkaa hyvin.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita hyvin haarukkavatkaimella.
Kaada taikina irtopohjavuokaan (voit laittaa pohjalle sopivan kokoiseksi leikatun leivinpaperin). Taikina on paksuhkoa, voit auttaa levitystä painelemalla taikinan jauhotetuilla käsillä vuoan pohjalle.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 15–20 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä.
Kostuta kakkupohja. Anna vetäytyä kylmässä sen aikaa kun valmistat täytemassan.
Valmista juustokakkumassa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä sokerit.
Kuumenna vesi tai sitruunamehu kattilassa ja sulata joukkoon liivatelehdet. Kaada seos juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada juustokakkumassa hyvin jäähtyneen torttupohjan päälle vuokaan.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli. Koristele hillolla ja mantelirouheella.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"