Juustopiiraat ravunpyrstöillä

Juustopiiraat sopivat mainiosti rapukesteille tai muihin juhliin, tässä ne leivotaan juhlavasti annosvuoissa.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohjat

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 100 g jääkaappikylmää voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Munamaito

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 hyppysellinen valkopippuria
  • 150 g juustoraastetta (mielellään Västerbotten-juustoa)

Tarjoiluun

  • 6 kirsikkatomaattia
  • 24 ravunpyrstöä
  • hienonnettua tilliä
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Hienonna jauhot ja voi yhteen, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi, mielellään monitoimikoneessa. Vuoraa voideltuja annospiirasvuokia taikinalla. Laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla, kääntele mukaan juustoraaste. Pistele piiraspohjat haarukalla ja täytä kuoret munamaidolla. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia, kunnes munamaito on jähmettynyt ja saanut kauniin värin.

3. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita tomaatinpuolikkaat, ravunpyrstöt, tilli ja öljy. Levitä seos piiraille ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!