Juustopiiraat ravunpyrstöillä
Juustopiiraat sopivat mainiosti rapukesteille tai muihin juhliin, tässä ne leivotaan juhlavasti annosvuoissa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Pohjat
- 3 dl vehnäjauhoja
- 100 g jääkaappikylmää voita
- 2 rkl kylmää vettä
Munamaito
- 3 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 1 hyppysellinen suolaa
- 1 hyppysellinen valkopippuria
- 150 g juustoraastetta (mielellään Västerbotten-juustoa)
Tarjoiluun
- 6 kirsikkatomaattia
- 24 ravunpyrstöä
- hienonnettua tilliä
- 1 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Hienonna jauhot ja voi yhteen, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi, mielellään monitoimikoneessa. Vuoraa voideltuja annospiirasvuokia taikinalla. Laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla, kääntele mukaan juustoraaste. Pistele piiraspohjat haarukalla ja täytä kuoret munamaidolla. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia, kunnes munamaito on jähmettynyt ja saanut kauniin värin.
3. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita tomaatinpuolikkaat, ravunpyrstöt, tilli ja öljy. Levitä seos piiraille ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa