Mehevä juusto-paprikapiiras
Tämä yksinkertainen piiras on mehevä ja maukas ja sopii moneen tarjoiluun. Tarjoile mielellään sen kanssa rapeaa salaattia ja halutessasi myös vastapaistettua leipää, niin kukaan ei lähde nälkäisenä pöydästä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Pohja
- 125 g voita
- 2 rkl vettä
- 3 dl vehnäjauhoa
- 1 tl suolaa
Täyte
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 4 munaa
- 3 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 dl juustoa kuutioina
Valmistusohje
1. Sekoita voi, vesi, jauho ja suola taikinaksi. Pane lepäämään jääkaappiin tunniksi. Leikkaa paprikat pyöreiksi viipaleiksi.
2. Kauli taikina ja painele se piirasvuokaan. Esipaista 225 asteessa 15 minuuttia. Sekoita keskenään munat ja maito, suolaa ja pippuroi. Ripottele juustokuutiot piirakkapohjalle ja paprikaviipaleet päälle.
3. Kaada päälle munamaito. Paista 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa