Voitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatit

Leivo herkullinen vihannestäyte rapeaan voitaikinakuoreen. Tarjoile alkuruokana, naposteltavana tai pienenä illallisena.

Ainekset

  • Neljälle

Täyte

  • ½ purjo
  • 1 porkkana
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 punasipuli
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Taikina

  • 4 levyä pakastettua voitaikinaa
  • 1 kananmuna

Tarjoiluun

  • 2 tomaattia
  • 1 pieni prk raejuustoa
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista, kuori ja hienonna purjo, porkkana, paprika ja sipuli. Paista vihannessilppua voissa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

2. Laita voitaikinalevyt kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Ota levyistä 8 ympyrää, läpimitaltaan n. 8 cm. Laita kukkurallinen ruokalusikallinen täytettä joka ympyrään, penslaa reunat munalla ja sulje reunat painelemalla ne kiinni haarukalla.

3. Laita piirakat pellille leivinpaperille, penslaa vatkatulla munalla ja paista kullanruskeiksi. Halkaise tomaatit ja poista siemenet, täytä tomaatit raejuustolla. Tarjoile piirakat tomaattien kera, koristele tuoreella timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.