Voitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatit
Leivo herkullinen vihannestäyte rapeaan voitaikinakuoreen. Tarjoile alkuruokana, naposteltavana tai pienenä illallisena.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Täyte
- ½ purjo
- 1 porkkana
- 2 punaista paprikaa
- 1 punasipuli
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Taikina
- 4 levyä pakastettua voitaikinaa
- 1 kananmuna
Tarjoiluun
- 2 tomaattia
- 1 pieni prk raejuustoa
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista, kuori ja hienonna purjo, porkkana, paprika ja sipuli. Paista vihannessilppua voissa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
2. Laita voitaikinalevyt kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Ota levyistä 8 ympyrää, läpimitaltaan n. 8 cm. Laita kukkurallinen ruokalusikallinen täytettä joka ympyrään, penslaa reunat munalla ja sulje reunat painelemalla ne kiinni haarukalla.
3. Laita piirakat pellille leivinpaperille, penslaa vatkatulla munalla ja paista kullanruskeiksi. Halkaise tomaatit ja poista siemenet, täytä tomaatit raejuustolla. Tarjoile piirakat tomaattien kera, koristele tuoreella timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka