Voitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatit

Leivo herkullinen vihannestäyte rapeaan voitaikinakuoreen. Tarjoile alkuruokana, naposteltavana tai pienenä illallisena.

Ainekset

  • Neljälle

Täyte

  • ½ purjo
  • 1 porkkana
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 punasipuli
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Taikina

  • 4 levyä pakastettua voitaikinaa
  • 1 kananmuna

Tarjoiluun

  • 2 tomaattia
  • 1 pieni prk raejuustoa
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista, kuori ja hienonna purjo, porkkana, paprika ja sipuli. Paista vihannessilppua voissa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

2. Laita voitaikinalevyt kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Ota levyistä 8 ympyrää, läpimitaltaan n. 8 cm. Laita kukkurallinen ruokalusikallinen täytettä joka ympyrään, penslaa reunat munalla ja sulje reunat painelemalla ne kiinni haarukalla.

3. Laita piirakat pellille leivinpaperille, penslaa vatkatulla munalla ja paista kullanruskeiksi. Halkaise tomaatit ja poista siemenet, täytä tomaatit raejuustolla. Tarjoile piirakat tomaattien kera, koristele tuoreella timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!