Pinaatti-vuohenjuustopiiras

Pikkujouluaikaan sopiva suolainen piiras maistuu myös muissa illanistujaisissa, tai vaikkapa kasvissosekeiton seurana. Reseptistä tulee 8 annosta.

Pohja

  • 100 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vettä tai kermaa

Täyte

  • 100 g vuohenjuustoa
  • kourallinen baby-pinaattia
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 3 munaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa tai 1 ruukku tuoretta
  • mustapippuria myllystä
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.

Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Paloittele vuohenjuusto ja hienonna pinaatinlehtiä.

Ripottele ainekset piiraspohjan päälle.

Sekoita maito, kerma, munat, mausteet ja juustoraaste keskenään. Kaada seos muiden ainesten päälle.

Jatka kypsentämistä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki! Voit laittaa täytteeksi myös oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!