Quiche Lorraine
Suolaiset piiraat sopivat hyvin piknikkoriin, mutta tämä maailmankuulu piiras on myös maistuva lounas tai kevyt iltapala. Vastapaistetussa piiraassa on täyteläinen juuston ja kinkun maku. Tarjoa lisänä rapeaa salaattia. Ohjetta muuntelemalla voit valmistaa myös broileri- tai kasvispiiraan.
Ainekset
- 6-8 annosta
Pohja
- 100 g voita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl vettä
Täyte
- 125 g vähärasvaista savukylkeä
- 3 dl raastettua emmentaljuustoa
- 3 munaa
- 3 dl kuohukermaa
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Vuoraa piiras taikinalla ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi savukylki ja ruskista kevyesti. Anna jäähtyä. Pane kuutiot piirasvuoan pohjalle ja ripottele päälle juustoraaste.
3. Vakaa munat, kerma ja mausteet ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa