Rapea sipulipiirakka

Tämä on pelastus, kun lompakko on tyhjillään. Tarjoile piirakka mielellään vihanneskeiton kera.

Neljälle

  • 150 g margariinia
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 600 g keltasipulia
  • 2 kananmunaa
  • 100 g juustoraastetta
  • hieman paprikajauhetta
  • 1 dl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista. Työstä taikinaan vesi ja laita se jääkaappiin 1 tunniksi tai pidemmäksi aikaa.

2. Hienonna sipulit ja paista ne pehmeiksi ja kuultaviksi voissa. Anna jäähtyä.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohja. Vatkaa munat ja kahvikerma sekä sipuli ja juustoraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla ja kaada täyte vuokaan. Paista 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin värinen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!