Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rapea sipulipiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on pelastus, kun lompakko on tyhjillään. Tarjoile piirakka mielellään vihanneskeiton kera.

Neljälle

  • 150 g margariinia
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 600 g keltasipulia
  • 2 kananmunaa
  • 100 g juustoraastetta
  • hieman paprikajauhetta
  • 1 dl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista. Työstä taikinaan vesi ja laita se jääkaappiin 1 tunniksi tai pidemmäksi aikaa.

2. Hienonna sipulit ja paista ne pehmeiksi ja kuultaviksi voissa. Anna jäähtyä.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohja. Vatkaa munat ja kahvikerma sekä sipuli ja juustoraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla ja kaada täyte vuokaan. Paista 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin värinen.

Tuoreimmat aiheesta

Sipulipiirakka