Juustopiirakka
Juustopiirakka on perinteinen ja ajaton kahvipöydän herkku. Tarjoile juustopiirakka seuraavana päivänä, jolloin maut ovat parhaimmillaan. Marinoidut greippiviipaleet ja tuore marja- tai hedelmäsalaatti sopivat piirakan kanssa erinomaisesti.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 0,75 dl mantelijauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 1 muna
- ripaus suolaa
Täyte
- 250 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g maitorahkaa
- 3 dl sokeria
- 2 dl ranskankermaa
- 3 munankeltuaista
- 0,75 dl vehnäjauhoja
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 3 munanvalkuaista
Marinoidut greippiviipaleet
- 2,5 dl sokeria
- 3 dl vettä
- puolikkaan sitruunan mehu
Valmistusohje
Pohja:
Sekoita vehnäjauhot, pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna ja mantelijauhe ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi.
Laita taikina kelmun väliin tai muovipussiin ja painele tasaiseksi levyksi. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään.
Voitele vuoka ja kauli jähmettynyt taikina vuokaan. Vuoraa taikina foliolla ennen paistamista, jotta taikina ei valu reunojen yli paistamisen aikana.
Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Vinkki taikinan valmistukseen: mikäli taikina on ennen kaulimista vielä kovin tarttuvaa, voit lisätä siihen mantelijauhetta tai vehnäjauhoja.
Täyte:
Sekoita kaikki muut aineet hyvin keskenään paitsi valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita varovasti muiden ainesten kanssa. Kaada massa valmiiseen piirakkapohjaan ja paista piirakka 175-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia, kunnes piirakka on pinnalta kullanruskea ja täyte kiinteää.
Marinoidut greippiviipaleet:
Laita sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta noin minuutin verran. Lisää siivilöity sitruunamehu ja kiehauta.
Jäähdytä siirappi ja marinoi greippiviipaleet pyörittämällä ne siirapissa juuri ennen tarjoilua.
Koristele vadelmilla ja mintunlehdillä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa