Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustopiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juustopiirakka on perinteinen ja ajaton kahvipöydän herkku. Tarjoile juustopiirakka seuraavana päivänä, jolloin maut ovat parhaimmillaan. Marinoidut greippiviipaleet ja tuore marja- tai hedelmäsalaatti sopivat piirakan kanssa erinomaisesti.

Pohja

  • 0,75 dl mantelijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 1 muna
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 3 munankeltuaista
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 3 munanvalkuaista

Marinoidut greippiviipaleet

  • 2,5 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohje

Pohja:

Sekoita vehnäjauhot, pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna ja mantelijauhe ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi.

Laita taikina kelmun väliin tai muovipussiin ja painele tasaiseksi levyksi. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään.

Voitele vuoka ja kauli jähmettynyt taikina vuokaan. Vuoraa taikina foliolla ennen paistamista, jotta taikina ei valu reunojen yli paistamisen aikana.

Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Vinkki taikinan valmistukseen: mikäli taikina on ennen kaulimista vielä kovin tarttuvaa, voit lisätä siihen mantelijauhetta tai vehnäjauhoja.

Täyte:

Sekoita kaikki muut aineet hyvin keskenään paitsi valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita varovasti muiden ainesten kanssa. Kaada massa valmiiseen piirakkapohjaan ja paista piirakka 175-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia, kunnes piirakka on pinnalta kullanruskea ja täyte kiinteää.

Marinoidut greippiviipaleet:

Laita sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta noin minuutin verran. Lisää siivilöity sitruunamehu ja kiehauta.

Jäähdytä siirappi ja marinoi greippiviipaleet pyörittämällä ne siirapissa juuri ennen tarjoilua.

Koristele vadelmilla ja mintunlehdillä

Tuoreimmat aiheesta

Juustopiirakka