Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porsaanfileetä katkarapujen ja maapähkinäkastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän herkullisen keltaisen ruoan ohje tulee Filippiineiltä. Siellä ruoka värjätään annatto-siemenillä. Niitä paistetaan öljyssä, kunnes ne poksahtavat ja antavat väriä. Annatton voi korvata kurkumalla. Tarjoile lisukkeina maapähkinäkastiketta ja riisiä.

4 annosta

  • 500 g porsaanfileetä
  • 1 punainen chilipalko
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 2 rkl saksanpähkinäöljyä
  • 1 rkl annatto-siemeniä tai 1 tl kurkumaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1-2 tl vaaleaa soijaa
  • 200-300 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 salaattisipulia
  • punaista paprikaa koristeluun

Valmistusohje

1. Puhdista liha ja leikkaa se 1½ sentin kuutioiksi. Huuhtele chili ja poista siemenet juoksevassa vedessä. Paloittele chili ja murskaa huhmaressa. Kaada 2½ dl vettä kattilaan ja lisää liha, chili, suola ja pippuri. Anna hautua hiljalleen 15 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipuli pehmeäksi öljyssä, lisää valkosipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on kullanruskeaa. Sekoita joukkoon maapähkinävoi ja lihan keitinliemi. Lisää kurkuma ja keitä kastiketta, kunnes se saostuu.

3. Mausta soijalla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita katkaravut kastikkeeseen ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää liha ja sekoita kunnolla. Viipaloi salaattisipuli ja sekoita puolet viipaleista kastikkeeseen. Kaada ruoka tarjoilulautaselle ja ripottele päälle loput salaattisipulista. Koristele punaisella paprikalla.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee