Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marmite-kalakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marmite on yksinkertaistettu versio kuuluisasta ranskalaisesta Bouillabaisse-keitosta. Käytä Marmite-keittoon kuhaa, merikrottia tai muuta kiinteä- ja vaalealihaista kalaa. Lisänä maistuu valkosipulileipä.

4 annosta

  • 300 g tuoretta, ruodotonta lohta
  • 300 g vaalealihaisia kalafileitä
  • 2 purjoa
  • 1 fenkoli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ g sahramia
  • 1,2 litraa kalalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • perunajauhoja
  • 1 pieni purkki simpukoita
  • 3-4 tuoretta tomaattia
  • 250 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi sipulit ja fenkoli. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja hauduta purjo- ja fenkolisuikaleita, kunnes ne pehmenevät. Purista kattilaan valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon sahrami.

2. Kaada kattilaan valkoviini ja kalaliemi ja keitä noin 15 minuuttia. Suurusta keitto vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Riittää, että keitto sakenee vain hieman.

3. Kalttaa tomaatit kastamalla ne nopeasti kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit ja poista siemenet. Paloittele tomaatit ja leikkaa kalafileet noin 3 cm:n pituisiksi a sormen paksuisiksi paloiksi. Lisää kala- ja tomaattipalat keittoon ja hauduta muutama minuutti. Lisää keittoon lopuksi katkaravut ja simpukat, mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto