Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kari Aihisen pottuvoi – täydellisen helppo perunalisuke

perunamuusi pottuvoi
Shutterstock
Julkaistu 11.06.2020 15:29

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pottuvoi on kuin oikaistu perunamuusi. Kari Aihisen reseptissä perunat paahdetaan kuorineen uunissa, jonka jälkeen niiden sisus koverretaan ja sekoitetaan voin kanssa. Simppeliä, mutta hyvää!

Ainekset

  • 1kg jauhoisia uuniperunoita
  • n. 150 g voita
  • n. 1 tl suolaa

Valmistusohje

Pottuvoi valmistuu näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 185 asteeseen Pese perunat. Laita perunat folion päälle ja sellaisenaan uuniin. Pidä perunoita uunissa noin tunnin verran.
  2. Puolita kypsät perunat. Koverra kuuma sisus kulhoon. Lisää joukkoon runsaasti voita. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

Peruna