Raakaperunaohukaiset
Nämä perunaohukaiset koostuvat pelkästään raastetusta, raaasta perunasta, joka suolataan ja paistetaan rapeaksi. Raastettaessa perunoista irtoaa perunajauhoja, joka pitää paistoksen kasassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 800 g perunoita
- 1 tl suolaa
- 50 g voita
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat raastinraudalla. Lisää suola.
2. Kuumenna paistinpannussa voita keskilämmöllä ja laita nokare taikinaa pannuun, litistä taikina. Paista molemmin puolin. Ohukaisista tulee läpikypsiä, rapeita ja herkullisen ruskeita.
3. Tarjoile puolukkasurvoksen kera. Ellet halua täysin vegetaarista ruokaa, paista lisukkeeksi hieman pekonia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi