Raakaperunaohukaiset
Nämä perunaohukaiset koostuvat pelkästään raastetusta, raaasta perunasta, joka suolataan ja paistetaan rapeaksi. Raastettaessa perunoista irtoaa perunajauhoja, joka pitää paistoksen kasassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 800 g perunoita
- 1 tl suolaa
- 50 g voita
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat raastinraudalla. Lisää suola.
2. Kuumenna paistinpannussa voita keskilämmöllä ja laita nokare taikinaa pannuun, litistä taikina. Paista molemmin puolin. Ohukaisista tulee läpikypsiä, rapeita ja herkullisen ruskeita.
3. Tarjoile puolukkasurvoksen kera. Ellet halua täysin vegetaarista ruokaa, paista lisukkeeksi hieman pekonia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa