Peuranpaisti calvadoskastikkeessa
Hanki luuton peuranpaisti. Voit käyttää myös muuta riistaa, kuten hirveä tai saksanhirveä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6-8 hengelle
- 1,5 kg peuranpaistia
- suolaa ja pippuria
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- 1 pala juuriselleriä
- 8 katajanmarjaa murskattuina
- 3-4 dl lihalientä
- 4 dl kuohukermaa
- 6-8 cl calvadosia
- 2-3 rkl herajuustoa (mesost)
- voita paistamiseen
Lisäksi
- pakastettuja puolukoita tai karpaloita
Valmistusohje
1. Mausta paisti suolalla ja pippurilla, ruskista se voissa kauttaaltaan. Silppua vihannekset ja laita ne murskattujen katajanmarjojen kanssa pataan. Käännä levy keskilämmölle. Nosta paisti pataan ja pata levylle.
2. Kaada päälle 1 dl lihalientä ja keitä hiljaa kannen alla noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha on kypsää. Lisää lihalientä hiljalleen kypsennyksen aikana. Nosta paisti padasta.
3. Siivilöi paistoliemi ja lisää siihen loput lihaliemestä. Keitä kokoon kerman kanssa puoleen alkumäärästä. Mausta kastike calvadosilla ja herajuustolla. Viipaloi paisti, kaada kastike päälle ja koristele puolukoilla tai karpaloilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku