Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Peuranpaisti calvadoskastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hanki luuton peuranpaisti. Voit käyttää myös muuta riistaa, kuten hirveä tai saksanhirveä.

6-8 hengelle

  • 1,5 kg peuranpaistia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 pala juuriselleriä
  • 8 katajanmarjaa murskattuina
  • 3-4 dl lihalientä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 6-8 cl calvadosia
  • 2-3 rkl herajuustoa (mesost)
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • pakastettuja puolukoita tai karpaloita

Valmistusohje

1. Mausta paisti suolalla ja pippurilla, ruskista se voissa kauttaaltaan. Silppua vihannekset ja laita ne murskattujen katajanmarjojen kanssa pataan. Käännä levy keskilämmölle. Nosta paisti pataan ja pata levylle.

2. Kaada päälle 1 dl lihalientä ja keitä hiljaa kannen alla noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha on kypsää. Lisää lihalientä hiljalleen kypsennyksen aikana. Nosta paisti padasta.

3. Siivilöi paistoliemi ja lisää siihen loput lihaliemestä. Keitä kokoon kerman kanssa puoleen alkumäärästä. Mausta kastike calvadosilla ja herajuustolla. Viipaloi paisti, kaada kastike päälle ja koristele puolukoilla tai karpaloilla.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapaisti