Karjalanpaisti puolukkasurvoksella

Perinteinen karjalanpaisti sopii hyvin talvilomalaisillekin. Pitkää haudutusta vaativan ruoan voi jättää ulkoilun ajaksi uuniin porisemaan.

Ainekset

  • 700 g karjalanpaistikuutioita (esimerkiksi naudan paistia ja possun lapaa)
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 8 valkopippuria
  • 5 maustepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl puolukkasurvetta
  • kiinteämaltoisia perunoita

Valmistusohje

Kuori porkkanat ja sipuli ja paloittele ne suurehkoiksi palasiksi. Kumoa ainekset uunivuokaan ja lisää kylmää vettä niin paljon, että ne peittyvät. Peitä kannella.

Kuumenna uuni ensin 250-asteiseksi ja nosta vuoka sinne. Kun kiehuminen alkaa, miedonna lämpö 150 asteeseen ja anna hautua useita tunteja. Tarkista välillä lihojen mureutta.

Jos lientä on liikaa, ota kansi viimeiseksi puoleksi tunniksi pois, jolloin nestettä haihtuu ja maku voimistuu. Kun liha on mureaa, keitä perunat ja tarjoa karjalanpaisti niiden ja puolukkasurveen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!