Karjalanpaisti puolukkasurvoksella
Perinteinen karjalanpaisti sopii hyvin talvilomalaisillekin. Pitkää haudutusta vaativan ruoan voi jättää ulkoilun ajaksi uuniin porisemaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 700 g karjalanpaistikuutioita (esimerkiksi naudan paistia ja possun lapaa)
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 4 laakerinlehteä
- 8 valkopippuria
- 5 maustepippuria
- 2 tl suolaa
- 2 dl puolukkasurvetta
- kiinteämaltoisia perunoita
Valmistusohje
Kuori porkkanat ja sipuli ja paloittele ne suurehkoiksi palasiksi. Kumoa ainekset uunivuokaan ja lisää kylmää vettä niin paljon, että ne peittyvät. Peitä kannella.
Kuumenna uuni ensin 250-asteiseksi ja nosta vuoka sinne. Kun kiehuminen alkaa, miedonna lämpö 150 asteeseen ja anna hautua useita tunteja. Tarkista välillä lihojen mureutta.
Jos lientä on liikaa, ota kansi viimeiseksi puoleksi tunniksi pois, jolloin nestettä haihtuu ja maku voimistuu. Kun liha on mureaa, keitä perunat ja tarjoa karjalanpaisti niiden ja puolukkasurveen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku