Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Karjalanpaisti puolukkasurvoksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen karjalanpaisti sopii hyvin talvilomalaisillekin. Pitkää haudutusta vaativan ruoan voi jättää ulkoilun ajaksi uuniin porisemaan.

Ainekset

  • 700 g karjalanpaistikuutioita (esimerkiksi naudan paistia ja possun lapaa)
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 8 valkopippuria
  • 5 maustepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl puolukkasurvetta
  • kiinteämaltoisia perunoita

Valmistusohje

Kuori porkkanat ja sipuli ja paloittele ne suurehkoiksi palasiksi. Kumoa ainekset uunivuokaan ja lisää kylmää vettä niin paljon, että ne peittyvät. Peitä kannella.

Kuumenna uuni ensin 250-asteiseksi ja nosta vuoka sinne. Kun kiehuminen alkaa, miedonna lämpö 150 asteeseen ja anna hautua useita tunteja. Tarkista välillä lihojen mureutta.

Jos lientä on liikaa, ota kansi viimeiseksi puoleksi tunniksi pois, jolloin nestettä haihtuu ja maku voimistuu. Kun liha on mureaa, keitä perunat ja tarjoa karjalanpaisti niiden ja puolukkasurveen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Karjalanpaisti