Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Karjalanpaistia ja piirakoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen karjalanpaisti maistuu itse tehtyjen piirakoiden kanssa takuuvarmasti.

Ainekset

  • 500-600 g naudan paistia
  • 300-400 g porsaan lapaa tai etuselkää, tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja
  • 2 sipulia lohkoina
  • 15 maustepippuria
  • 2 laakerinlehti
  • 2 kuorittua porkkanaa lohkoina
  • suolaa
  • vettä

Valmistusohje

Aseta pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, porkkanaa ja mausteita. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa ensin 225 asteessa puoli tuntia ja peitä pata sitten kannella. Laske lämpötila 150 asteeseen ja anna hautua 2-3 tuntia.

Tuoreimmat aiheesta

Karjalanpaisti