Karjalanpaistia ja piirakoita
Julkaistu
Herkullinen karjalanpaisti maistuu itse tehtyjen piirakoiden kanssa takuuvarmasti.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 500-600 g naudan paistia
- 300-400 g porsaan lapaa tai etuselkää, tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja
- 2 sipulia lohkoina
- 15 maustepippuria
- 2 laakerinlehti
- 2 kuorittua porkkanaa lohkoina
- suolaa
- vettä
Valmistusohje
Aseta pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, porkkanaa ja mausteita. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa ensin 225 asteessa puoli tuntia ja peitä pata sitten kannella. Laske lämpötila 150 asteeseen ja anna hautua 2-3 tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti