Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Karjalanpaisti à la Jouni

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinneruokaa on tuunattu maustamalla hiukan välimerellisemmäksi.

Ainekset

  • 500 g naudanlapaa tai muuta edullisempaa naudanlihaa
  • 500 g lampaanpotkaa
  • 500 g sianlihaa
  • suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • voita paistamiseen
  • 2 porkkanaa pilkottuina
  • 2 sellerinvartta pilkottuina
  • 2 sipulia pilkottuina
  • vettä
  • laakerinlehti
  • muutama maustepippuri
  • kourallinen kantarelleja tai muita metsäsieniä oman maun mukaan
  • 6 isoa perunaa
  • kourallinen tuoreita yrttejä (timjamia, rosmariinia, salviaa...)
  • mustapippuria

Valmistusohje

Valmistele lihat ja leikkaa ne reilunkokoisiksi, läpimitaltaan noin 2–3 cm:n kuutioiksi. Lisää lihan pintaan suolaa. Ruskista lihat padassa huolella öljyssä ja voissa. Laita mahdolliset luut pataan mukaan makua antamaan.

Lisää kasvikset pataan. Jätä ruskistumaan hetkeksi.

Peitä kylmällä vedellä niin, että lihat ja kasvikset peittyvät.

Kuori keiton aikana pintaan noussut sakka ja vaahto pois.

Lisää laakerinlehti ja muutama maustepippuri.

Laita kansi päälle ja hauduttele matalalla lämmöllä 3–4 tuntia, kunnes lihat ovat täysin pehmeitä. Tarkista mausteet. Poista luut.

Lisää tuoreet sienet pataan. Kuori perunat, leikkaa ne veneiksi ja keitä erikseen. Lisää perunat pataan kypsennyksen loppuvaiheessa. Nypi yrtit sekaan, lisää hieman mustapippuria ja tarkista maku.

Vinkki: kasviksina voit käyttää muitakin kuin yllä mainittuja, esim. lanttua, naurista, punajuurta, maa-artisokkaa, retiisiä...

Tuoreimmat aiheesta

Karjalanpaisti