Kasvisrisotto

Vaikka oikeaoppisesti valmistettu risotto on kostean mehevää, riisinjyvien pitää säilyä kiinteinä. Valvo risoton kypsymistä ja sekoita aina välillä. Ohjeen voi tarvittaessa valmistaa myös kaksinkertaisena.

4 annosta

  • 8 dl kasvisfondia
  • ½ purjo
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ chilipalko
  • 1 rkl voita
  • 2 dl avorioriisiä
  • 100 g marinoituja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl voita
  • 1 ½ rkl parmesaanijuustoa raastettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chilipalko pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi. Suikaloi purjo. Kuullota valkosipulia, chiliä ja purjoa voissa. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Kaada kasvisfondi riisin päälle vähän kerrallaan. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Alenna lämpöä.

2. Hauduta noin 25 minuuttia. Lisää loput fondista vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Säästä muutama aurinkokuivattu tomaatti koristeluun ja hienonna loput.

3. Nosta kattila levyltä. Kääntele risottoon parmesaanijuusto ja voi sekä hienonnetut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele lopuilla aurinkokuivatuilla tomaateilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!