Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuuma nuudeli-rucolacappuccino

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rucolasalaatti on peräisin Italiasta. Sen erityislaatuinen maku muistuttaa hieman retiisiä. Tämän keiton valmistukseen tarvitset sauvasekoittimen.

4 annosta

  • 175 g nuudeleita
  • 1,3 litraa kasvislientä
  • 1 rucolasalaatti ruukussa
  • 30 g voita
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 1 hienonnettu chilipalko
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Halkaise chilipalko pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Raasta inkivääri ja kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sulata pannulla puolet voista ja kuullota valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää kasvisliemi ja hauduta 20 minuuttia.

2. Mausta liemi suolalla ja pippurilla. Lisää loput voista ja sekoita kuohkeaksi keitoksi sauvasekoittimella. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja revi rucola paloiksi.

3. Pane rucola ja vastakeitetyt nuudelit kulhon tai cappuccino-kuppien pohjalle ja kaada päälle kuohkea keittoliemi.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto