Kuuma nuudeli-rucolacappuccino
Rucolasalaatti on peräisin Italiasta. Sen erityislaatuinen maku muistuttaa hieman retiisiä. Tämän keiton valmistukseen tarvitset sauvasekoittimen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
4 annosta
- 175 g nuudeleita
- 1,3 litraa kasvislientä
- 1 rucolasalaatti ruukussa
- 30 g voita
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 1 hienonnettu chilipalko
- 2 tl raastettua inkivääriä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Halkaise chilipalko pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Raasta inkivääri ja kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sulata pannulla puolet voista ja kuullota valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää kasvisliemi ja hauduta 20 minuuttia.
2. Mausta liemi suolalla ja pippurilla. Lisää loput voista ja sekoita kuohkeaksi keitoksi sauvasekoittimella. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja revi rucola paloiksi.
3. Pane rucola ja vastakeitetyt nuudelit kulhon tai cappuccino-kuppien pohjalle ja kaada päälle kuohkea keittoliemi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa