Vihannesrisotto valkosipulin kera
Risoton tulee olla kermainen, mutta riisiryynien hieman napakoita. Vahdi risottoa keittämisen aikana ja sekoittele välillä. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 dl kasvislientä
- ½ purjo
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punainen chili
- 1 rkl voita
- 2 dl avorioriisiä
- 100 g marinoituja, aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 rkl voita
- 1 ½ rkl raastettua parmesaanijuustoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hienonna valkosipuli, halkaise chili pituussuuntaan ja poista siemenet, hienonna puolet chilistä. Suikaloi purjo. Paista valkosipulia, chiliä ja purjoa voissa. Lisää riisi ja paista hetki. Kaada mukaan kasvislientä, vähän kerrallaan. Sekoita kunnes neste on imeytynyt. Alenna lämpöä.
2. Lisää loput liemestä vähän kerrallaan samalla sekoittaen, keitä miedolla lämmöllä n. 25 minuuttia. Hienonna lähes kaikki aurinkokuivatut tomaatit, säästä muutama koristeluun.
3. Ota kattila liedeltä. Kääntele mukaan parmesaani ja voi, lisää hienonnetut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla, koristele tomaatein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku