Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihannesrisotto valkosipulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Risoton tulee olla kermainen, mutta riisiryynien hieman napakoita. Vahdi risottoa keittämisen aikana ja sekoittele välillä. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.

Neljälle

  • 8 dl kasvislientä
  • ½ purjo
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen chili
  • 1 rkl voita
  • 2 dl avorioriisiä
  • 100 g marinoituja, aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl voita
  • 1 ½ rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hienonna valkosipuli, halkaise chili pituussuuntaan ja poista siemenet, hienonna puolet chilistä. Suikaloi purjo. Paista valkosipulia, chiliä ja purjoa voissa. Lisää riisi ja paista hetki. Kaada mukaan kasvislientä, vähän kerrallaan. Sekoita kunnes neste on imeytynyt. Alenna lämpöä.

2. Lisää loput liemestä vähän kerrallaan samalla sekoittaen, keitä miedolla lämmöllä n. 25 minuuttia. Hienonna lähes kaikki aurinkokuivatut tomaatit, säästä muutama koristeluun.

3. Ota kattila liedeltä. Kääntele mukaan parmesaani ja voi, lisää hienonnetut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla, koristele tomaatein.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto