Ravioli-tomaattikeitto

Tässä keitossa oreganon ja tomaatin mietoa makua terävöittävät chili ja valkosipuli - kaikki täydessä sopusoinnussa. Pasta antaa keitolle mukavaa ruokaisuutta.

4 annosta

  • 250 g tuoreita, juustotäytteisiä ravioleja
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 dl tomaattimehua
  • 400 g paseerattuja tomaatteja
  • 6 dl kasvislientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 nippu tuoretta oreganoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilipalko pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

2. Kuullota sipuli, chili ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää kasvisliemi, kerma, tomaattimehu ja paseeratut tomaatit. Hauduta noin 20 minuuttia. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Jos keitto on paksua, lisää muutama ruokalusikallinen vettä. Anna kiehahtaa.

3. Lisää raviolit keittoon ja keitä pehmeiksi. Mausta hienonnetulla oreganolla sekä suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.