Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sahramirisotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sahramirisotto on osso buccon klassinen seuralainen.

4 annosta

  • 4 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8 dl vasikanlihalientä
  • 0,25 g sahramia
  • 1 pieni sipuli
  • 3 rkl parmesaaniraastetta
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi padassa, lisää joukkoon sipuli ja kuullota se pehmeäksi kuitenkaan ruskistamatta. Lisää joukkoon riisi ja sekoita huolellisesti. Lisää suola.

2. Lisää lihaliemi, sekoita ja pane sitten kansi kiinni. Anna risoton kiehua erittäin alhaisella lämmöllä. Sekoita sahrami kymmenen minuutin kuluttua joukkoon ja anna sitten hautua vielä kymmenen minuutin ajan. Mausta ripauksella mustapippuria.

3. Ota pata levyltä ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto