Sahramirisotto
Sahramirisotto on osso buccon klassinen seuralainen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl risottoriisiä
- 2 dl valkoviiniä
- 8 dl vasikanlihalientä
- 0,25 g sahramia
- 1 pieni sipuli
- 3 rkl parmesaaniraastetta
- 2 rkl voita
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi padassa, lisää joukkoon sipuli ja kuullota se pehmeäksi kuitenkaan ruskistamatta. Lisää joukkoon riisi ja sekoita huolellisesti. Lisää suola.
2. Lisää lihaliemi, sekoita ja pane sitten kansi kiinni. Anna risoton kiehua erittäin alhaisella lämmöllä. Sekoita sahrami kymmenen minuutin kuluttua joukkoon ja anna sitten hautua vielä kymmenen minuutin ajan. Mausta ripauksella mustapippuria.
3. Ota pata levyltä ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"