Vadelmajogurtti-suklaapiirakan valmistusohje:
Pohja:
- Hienonna keksit, sulata voi. Sekoita ne yhteen ja lisää hillo. Sekoita tasaiseksi.
- Valmistele n.22 cm irtopohjavuoka suihkauttamalla siihen vuokasprayta tai esim leivinpaperia. Painele pohjaseos pohjalle ja reunoille.
- Nosta jääkaappiin kovettumaan.
Jogurttitäyte:
- Notkista jogurtti kulhossa. Lisää vadelma.
- Sulata valkosuklaa ja sekoita se jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Varo ettei jogurtti ole liian kylmää tai valkosuklaa liian kuumaa.
- Kaada pohjan päälle ja nosta jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi kovettumaan.
Maitosuklaakerros:
- Rouhi suklaa ihan pieneksi ja laita kulhoon.
- Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada sitten kerma suklaarouheen päälle. Anna levätä sekoittamatta muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi. Jos kaikki suklaa ei sulanut voit pienissä jaksoissa jatkaa sulatusta mikrossa.
- Kaada suklaa piirakan päälle ja anna kovettua useampi tunti jääkaapissa.