Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lettutosca hunajalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lettutorttu herkullisella päällysteellä. Säilyke- tai tuoreet hedelmät tekevät jälkiruoasta raikkaamman, ja jos käytät vähemmän lettuja, siitä ei tule niin muhkeaa.

6 palaan

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • noin 7 dl maitoa

Täyte

  • omenasosetta

Koristeluun

  • 1 ½ rkl hunajaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 50 g voita
  • 1 pss mantelilastuja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kermaa
  • 1 prk mandariinilohkoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Vatkaa lettutaikina ja anna sen turvota.

3. Sekoita kaikki koristelun ainekset kattilassa, sulata miedolla lämmöllä ja sekoita.

4. Paista ohuita lettuja.

5. Lado vuorotellen lettuja ja omenasosetta uunivadille. Levitä päälle toscamassa, gratinoi uunissa kunnes pinta on saanut väriä.

6. Koristele mandariinilohkoin, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut