Lettutosca hunajalla
Lettutorttu herkullisella päällysteellä. Säilyke- tai tuoreet hedelmät tekevät jälkiruoasta raikkaamman, ja jos käytät vähemmän lettuja, siitä ei tule niin muhkeaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 palaan
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- noin 7 dl maitoa
Täyte
- omenasosetta
Koristeluun
- 1 ½ rkl hunajaa
- 1 dl kidesokeria
- 50 g voita
- 1 pss mantelilastuja
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl kermaa
- 1 prk mandariinilohkoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Vatkaa lettutaikina ja anna sen turvota.
3. Sekoita kaikki koristelun ainekset kattilassa, sulata miedolla lämmöllä ja sekoita.
4. Paista ohuita lettuja.
5. Lado vuorotellen lettuja ja omenasosetta uunivadille. Levitä päälle toscamassa, gratinoi uunissa kunnes pinta on saanut väriä.
6. Koristele mandariinilohkoin, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku