Lettutosca hunajalla
Lettutorttu herkullisella päällysteellä. Säilyke- tai tuoreet hedelmät tekevät jälkiruoasta raikkaamman, ja jos käytät vähemmän lettuja, siitä ei tule niin muhkeaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 palaan
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- noin 7 dl maitoa
Täyte
- omenasosetta
Koristeluun
- 1 ½ rkl hunajaa
- 1 dl kidesokeria
- 50 g voita
- 1 pss mantelilastuja
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl kermaa
- 1 prk mandariinilohkoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Vatkaa lettutaikina ja anna sen turvota.
3. Sekoita kaikki koristelun ainekset kattilassa, sulata miedolla lämmöllä ja sekoita.
4. Paista ohuita lettuja.
5. Lado vuorotellen lettuja ja omenasosetta uunivadille. Levitä päälle toscamassa, gratinoi uunissa kunnes pinta on saanut väriä.
6. Koristele mandariinilohkoin, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi