Keitettyjä sinisimpukoita, currya ja sinihomejuustoa

Loihdi sinisimpukoista yleellinen ja herkullinen annos Antti vahteran reseptillä. Curry ja sinihomejuusto toimivat loistavasti sinisimpukoiden kanssa.

Ainekset

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 l hyvää kanalientä
  • 5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 porkkana kuutioina
  • pala selleriä kuutioina
  • 2 salottisipulia silputtuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 laakerinlehti
  • 1 timjamin oksa
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl currya
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1 dl persiljaa silputtuna
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
  • ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

Pese juoksevan kylmän veden alla simpukan panssarit. Poista ns. parta simpukoista. Kuullota laakeassa kattilassa oliiviöljyssä juurekset, salottisipulit sekä valkosipuli.

Lisää kanaliemi, valkoviini, curry, laakerinlehti sekä timjamin oksa ja kiehauta. Nosta simpukat kiehuvaan liemeen ja keitä kannen alla välillä kauhalla käännellen kunnes panssarit avautuvat.

Siivilöi simpukat liemestä. Lisää liemeen juusto, kerma, persilja ja anna kiehahtaa. Mausta pippureilla ja tarkista suola.

Nostele simpukoita keittolautasille ja kaada lientä päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.