Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyjä sinisimpukoita, currya ja sinihomejuustoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Loihdi sinisimpukoista yleellinen ja herkullinen annos Antti vahteran reseptillä. Curry ja sinihomejuusto toimivat loistavasti sinisimpukoiden kanssa.

Ainekset

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 l hyvää kanalientä
  • 5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 porkkana kuutioina
  • pala selleriä kuutioina
  • 2 salottisipulia silputtuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 laakerinlehti
  • 1 timjamin oksa
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl currya
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1 dl persiljaa silputtuna
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
  • ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

Pese juoksevan kylmän veden alla simpukan panssarit. Poista ns. parta simpukoista. Kuullota laakeassa kattilassa oliiviöljyssä juurekset, salottisipulit sekä valkosipuli.

Lisää kanaliemi, valkoviini, curry, laakerinlehti sekä timjamin oksa ja kiehauta. Nosta simpukat kiehuvaan liemeen ja keitä kannen alla välillä kauhalla käännellen kunnes panssarit avautuvat.

Siivilöi simpukat liemestä. Lisää liemeen juusto, kerma, persilja ja anna kiehahtaa. Mausta pippureilla ja tarkista suola.

Nostele simpukoita keittolautasille ja kaada lientä päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat