Sinisimpukoita foliossa
Tarjoile simpukat alkupalana tai naposteltavana sillä aikaa, kun odottelette sopivaa grillihiillosta. Muista, että simpukoiden pitää olla täysin kiinni ennen kypsennystä. Simpukoita, jotka eivät sulkeudu kevyesti napauttamalla, ei saa käyttää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 32 tuoretta sinisimpukkaa
- 4 valkosipulinkynttä
- suolaa ja pippuria
- ½ dl valkoviiniä
- 4 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Harjaa simpukat huolellisesti ja poista parta kuoren välistä.
2. Tee yksi paketti syöjää kohden kaksinkertaiseksi taitetusta alumiinifoliosta. Jaa simpukat paketteihin, mausta suolalla ja pippurilla, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja kaada päälle pohjan peittävä määrä valkoviiniä.
3. Taita paketit huolellisesti kiinni ja aseta sauma ylöspäin grilliritilälle. Simpukat avautuvat 10 minuutin kuluttua. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, syö suoraan paketista - ja nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku