Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sinisimpukoita foliossa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile simpukat alkupalana tai naposteltavana sillä aikaa, kun odottelette sopivaa grillihiillosta. Muista, että simpukoiden pitää olla täysin kiinni ennen kypsennystä. Simpukoita, jotka eivät sulkeudu kevyesti napauttamalla, ei saa käyttää.

4 annosta

  • 32 tuoretta sinisimpukkaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl valkoviiniä
  • 4 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Harjaa simpukat huolellisesti ja poista parta kuoren välistä.

2. Tee yksi paketti syöjää kohden kaksinkertaiseksi taitetusta alumiinifoliosta. Jaa simpukat paketteihin, mausta suolalla ja pippurilla, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja kaada päälle pohjan peittävä määrä valkoviiniä.

3. Taita paketit huolellisesti kiinni ja aseta sauma ylöspäin grilliritilälle. Simpukat avautuvat 10 minuutin kuluttua. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, syö suoraan paketista - ja nauti!

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat