Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoidut simpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Veteen säilöttyjä simpukoita on hyvä olla aina kotona varalla. Omalla marinadilla saat niistä maistuvampia.

Kahdeksalle

  • 2 purkkia simpukoita (500 g)

Marinadi

  • 4 rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 4 rkl maissiöljyä
  • 4 rkl vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 salottisipulia
  • ½ dl tillisilppua
  • ½ dl persiljasilppua
  • suolaa ja mustapippuria
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita viinietikka, öljy ja vesi kulhossa. Silppua valkosipuli ja salotit pieneksi. Sekoita sipuli-, tilli- ja persiljasilput viinietikkaseokseen ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Valuta simpukat ja kääntele ne marinadiin. Anna vetäytyä viileässä muutamia tunteja.

3. Peitä tarjoiluvadin pohja salaatinlehdillä. Nosta marinoituneet simpukat salaattipedille ja tarjoile, mielellään hyvän leivän kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat