Sinisimpukoita valkoviinissä
Juhlavat sinisimpukat valmistuvat Hellapoliisi Kati Jaakosen reseptillä kesän juhlaviin illallishetkiin yllättävän yksinkertaisesti.
3 annosta
- 500 g eläviä sinisimpukoita
- 2 rkl sitruuna-avokadoöljyä
- 2 (savustettua) valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2-3 salottisipulia silputtuna
- 2 dl valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- ripaus suolaa
- limepippuria myllystä
- ½ dl tilliä tai ruohosipulia silputtuna
Valmistusohje
Pese elävät sinisimpukat kylmällä vedellä ja poista ”parta.”
Kopauta simpukoita. Mikäli kuori ei sulkeudu, on simpukka kuollut, eikä sitä tule käyttää.
Kuumenna öljy kattilassa.
Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu salottisipuli.
Lisää valkoviini ja kiehauta.
Lisää sinisimpukat ja peitä kattila kannella.
Anna simpukoiden kypsyä välillä kattilaa ravistellen noin 5 minuuttia.
Mausta suolalla, limepippurilla ja tillillä tai ruohosipulilla.
Poista lopuksi avautumattomat sinisimpukat.
Tarjoa seuraksi vaaleaan leipää tai patonkia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku