Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan
David on muokannut isänsä simpukkareseptin omaan suuntaansa ja sanoo, että se on klassisen herkullinen. Jopa Frank Sinatra olisi siitä ylpeä! Ruokalajin toinen nimi onkin mussels alla my way.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- noin 1,4 kg simpukoita huuhdottuna ja helmet poistettuna
- 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- kuivattuja ja murskattuja chilipippureita
- 1 kuppi valkoviiniä
- 1/2 kuppia punaviinietikkaa
- nippu persiljaa silputtuna
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
- Karsi ehdottomasti simpukat, jotka pysyvät auki puristaessasi kuoria yhteen!!
- Lämmitä neitsytoliiviöljy. Lisää kuivatut chilit ja valkosipulit.
- Lisää simpukat ja viini pataan ja peitä kannella. Keitä muutama minuutti ja lisää punaviinietikka persilja ja suola.
- Sekoita hyvin ja aseta kansi päälle. Höyrytä simpukoita kunnes ne ovat kokonaan auki.
- Aseta simpukat kulhoon ja kostuta ne liemellä. Liemi on kuolettavan hyvää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku