Kesäkurpitsakakku
Kesäkurpitsakakku on mehevä kauden kasviksesta valmistettu kakku. Voit valmistaa sen pyöreään kakkuvuokaan tai suorakaiteen malliseen. Leikkaa kuorrutettuna annospaloiksi ja laita tarjolle.
10 annosta
- 4 munaa
- 2 dl rypsiöljyä
- 300 g (1 pieni) kesäkurpitsa raastettuna
- 4 dl sokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl kardemummaa
Kuorrute
- 200 g tuorejuustoa tai sulatejuustoa
- 3-4 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
Riko munat kulhoon. Mittaa joukkoon rypsiöljy.
Raasta kesäkurpitsa ja lisää joukkoon.
Mittaa vielä joukkoon sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 senttimetriä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45–50 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vuoasta tarjoiluvadille.
Valmista kuorrute. Laita tuorejuusto tai sulatejuusto kulhoon ja mittaa joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka