Kesäkurpitsa-sitruunakakku

kesäkurpitsakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg vinkkaa käyttämään kesäkurpitsaa kakkutaikinassa. MTV

Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg suosittelee hyödyntämään kesäkurpitsaa kakun mehevöittäjänä.

  • Annosmäärä: 25 palaa

Ainekset

  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 sitruunan kuori
  • 2 dl miedonmakuista öljyä (esim. Rypsi)
  • 4 munaa
  • 5 dl kesäkurpitsaraastetta

Kuorrute

  • 100 g voita
  • ½ dl tomusokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruunan kuori

Valmistusohje

  1. Voitele ja korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (2,4 litraa)
  2. Siivilöi kuiva-aineet kulhoon ja sekoita. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuelti. Lisää jauhoihin kananmunat, öljy ja raasteet. Kääntele sekaisin. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten alustalle jäähtymään täysin.
  3. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa muutama minuutti. Lisää sitruunan kuori, vanilja ja tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle.
     

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.