Kesäkurpitsa-sitruunakakku
Julkaistu
Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg suosittelee hyödyntämään kesäkurpitsaa kakun mehevöittäjänä.
- Annosmäärä: 25 palaa
Ainekset
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- 2,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl inkivääriä
- 0,5 tl suolaa
- 1 sitruunan kuori
- 2 dl miedonmakuista öljyä (esim. Rypsi)
- 4 munaa
- 5 dl kesäkurpitsaraastetta
Kuorrute
- 100 g voita
- ½ dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 sitruunan kuori
Valmistusohje
- Voitele ja korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (2,4 litraa)
- Siivilöi kuiva-aineet kulhoon ja sekoita. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuelti. Lisää jauhoihin kananmunat, öljy ja raasteet. Kääntele sekaisin. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten alustalle jäähtymään täysin.
- Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa muutama minuutti. Lisää sitruunan kuori, vanilja ja tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka