- Voitele ja korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (2,4 litraa)
- Siivilöi kuiva-aineet kulhoon ja sekoita. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuelti. Lisää jauhoihin kananmunat, öljy ja raasteet. Kääntele sekaisin. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten alustalle jäähtymään täysin.
- Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa muutama minuutti. Lisää sitruunan kuori, vanilja ja tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle.
Makuja
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg vinkkaa käyttämään kesäkurpitsaa kakkutaikinassa.MTV
Julkaistu 05.09.2024 12:58
Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg suosittelee hyödyntämään kesäkurpitsaa kakun mehevöittäjänä.
- Annosmäärä: 25 palaa
Ainekset
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- 2,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl inkivääriä
- 0,5 tl suolaa
- 1 sitruunan kuori
- 2 dl miedonmakuista öljyä (esim. Rypsi)
- 4 munaa
- 5 dl kesäkurpitsaraastetta
Kuorrute
- 100 g voita
- ½ dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 sitruunan kuori