Rosmariinipestobroileria
Yrtit tekevät arkisestakin ruoasta uudenlaista. Valmista upea pestokastike ja mausta sitä rosmariinilla. Valmista seuraksi esimerkiksi valkosipuliperunoita tai paahdettuja uunijuureksia.
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- ripaus suolaa
- 2 dl juustoraastetta
- 2 rkl öljyä
- 3–4 dl kuohu- tai ruokakermaa
Rosmariinipestokastike
- 70 g parmesaanijuustoa
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 50 g pinjansiemeniä
- 1 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 ruukku rosmariinia
- (ripaus suolaa)
Valmistusohje
Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Valmista sitten pestokastike.
Laita parmesaanijuusto, kuoritut valkosipulinkynnet, pinjansiemenet, oliiviöljy ja rosmariini tehosekoittimeen tai leikkuriin ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
Tarkista maku. Lisää joukkoon tarvittaessa ripaus suolaa.
Nuiji broilerinfileitä tarvittaessa kevyesti kelmun välissä.
Levitä fileille rosmariinipestokastiketta ja ripaus suolaa.
Ripottele päälle juustoraaste.
Käännä fileet kaksin kerroin ja paista kuumassa pannussa öljyssä molemmin puolin väri pintaan. Tiputa lämpötilaa ja kaada joukkoon kerma. Anna hautua miedolla lämmöllä kastiketta sekoitellen.
Tarkista maku. Koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka