Kevyesti graavatut lohimedaljongit
Lohifilee on kuin kaksi eri palaa, ohuempi ja paksumpi. Jos leikkaat niistä pieniä, hienoja medaljonkeja, saat kauniin alkupalan.
Neljälle
- 350 g lohifileetä, keskiosaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl kidesokeria
- 1 maustemitta rouhittua valkopippuria
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 2 rkl voita
Sinappikastike
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl pikkelssiä
- 1 tl dijonsinappia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- vihanneksia
Valmistusohje
1. Leikkaa lohifilee pituussuuntaan kahteen osaan. Ripottele päälle suolaa, sokeria ja valkopippuria. Laita muovipussissa jääkaappiin yön yli.
2. Sinappikastike: Vatkaa sinappi oliiviöljyyn. Hienonna pikkelssi tai soseuta se tehosekoittimessa, lisää öljyyn. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Penslaa lohi soijalla joka puolelta. Paista se voissa keskilämmöllä – ohuempi osa tarvitsee 1-2 minuuttia molemmin puolin, paksumpi 3-4 minuuttia molemmin puolin. Anna lohen jäähtyä ja viipaloi se viistoiksi siivuiksi. Asettele siivut lautasille, koristele vihanneksin ja lusikoi päälle kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku