Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyesti graavatut lohimedaljongit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohifilee on kuin kaksi eri palaa, ohuempi ja paksumpi. Jos leikkaat niistä pieniä, hienoja medaljonkeja, saat kauniin alkupalan.

Neljälle

  • 350 g lohifileetä, keskiosaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 maustemitta rouhittua valkopippuria
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl voita

Sinappikastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl pikkelssiä
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • vihanneksia

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee pituussuuntaan kahteen osaan. Ripottele päälle suolaa, sokeria ja valkopippuria. Laita muovipussissa jääkaappiin yön yli.

2. Sinappikastike: Vatkaa sinappi oliiviöljyyn. Hienonna pikkelssi tai soseuta se tehosekoittimessa, lisää öljyyn. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Penslaa lohi soijalla joka puolelta. Paista se voissa keskilämmöllä – ohuempi osa tarvitsee 1-2 minuuttia molemmin puolin, paksumpi 3-4 minuuttia molemmin puolin. Anna lohen jäähtyä ja viipaloi se viistoiksi siivuiksi. Asettele siivut lautasille, koristele vihanneksin ja lusikoi päälle kastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Lohikyljykset