Lohta tillikastikkeella
Graavattua lohta voi loistavasti halstrata, eli grillata kevyesti. Voit käyttää valmiiksi graavattua lohta, silloin jätät vain väliin reseptin ensimmäiset ohjeet.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 800 g lohifileetä
- ½ dl suolaa
- 1 dl sokeria
- 10 murskattua valkopippuria
- 10 murskattua roseepippuria
Tillikastike
- 3 dl kermaviiliä
- 2 rkl majoneesia
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 2 rkl kapriksia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hiero lohi suola-sokeriseoksella, ripottele päälle runsaasti pippuria. Laita lohi vuokaan ja peitä foliolla. Anna kalan maustua kylmässä ja pimeässä 2 vuorokautta ennen tarjoilua. Kääntele muutamaan kertaan graavauksen aikana.
2. Tillikastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Hienonna tilli ja lisää kastikkeeseen. Mausta kapriksilla, suolalla ja pippurilla. Laita kylmään tarjoiluun asti.
3. Halstraa valmista graavilohta 1-2 minuuttia molemmin puolin harmaalla hiilloksella tai grillipannussa. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku