Lohiperhoset kurkkukastikkeen kera

Tämä on oivallinen ruokalaji vaikkapa kutsuille, sillä se on sekä nopea valmistaa että maukas. Tee kurkkukastike etukäteen ja pane perunat tulelle hyvissä ajoin. Silloin sinun ei tarvitse viettää vieraiden tultua keittiössä montakaan minuuttia.

4 annosta

  • 4 lohiperhosta
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 4 sitruunanlohkoa
  • 4 tillinoksaa

Kurkkukastike

  • 50 g majoneesia
  • ½ dl kevytviiliä
  • 200 g säilykekurkkua
  • 50 g sipulia pienittynä

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyjä perunoita
  • silputtua persiljaa
  • paprikaa suikaleina

Valmistusohje

1. Kurkkukastike: Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita majoneesin, kevytviilin ja sipulin kanssa.

2. Mausta lohiperhoset kevyesti suolalla ja pippurilla ja paista nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla. Aseta perhoset neljälle lämpimälle lautaselle ja koristele tillinoksin ja sitruunalohkoin.

3. Aseta perunat suoraan lautasille, koristele paprikasuikaleilla ja silputulla persiljalla. Tarjoa kurkkukastiketta seuralaiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!