Lohiperhoset kurkkukastikkeen kera
Tämä on oivallinen ruokalaji vaikkapa kutsuille, sillä se on sekä nopea valmistaa että maukas. Tee kurkkukastike etukäteen ja pane perunat tulelle hyvissä ajoin. Silloin sinun ei tarvitse viettää vieraiden tultua keittiössä montakaan minuuttia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 lohiperhosta
- 1 rkl ruokaöljyä
- suolaa ja pippuria
- 4 sitruunanlohkoa
- 4 tillinoksaa
Kurkkukastike
- 50 g majoneesia
- ½ dl kevytviiliä
- 200 g säilykekurkkua
- 50 g sipulia pienittynä
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyjä perunoita
- silputtua persiljaa
- paprikaa suikaleina
Valmistusohje
1. Kurkkukastike: Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita majoneesin, kevytviilin ja sipulin kanssa.
2. Mausta lohiperhoset kevyesti suolalla ja pippurilla ja paista nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla. Aseta perhoset neljälle lämpimälle lautaselle ja koristele tillinoksin ja sitruunalohkoin.
3. Aseta perunat suoraan lautasille, koristele paprikasuikaleilla ja silputulla persiljalla. Tarjoa kurkkukastiketta seuralaiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka