Grillatut lohikyljykset pinaatilla tomaatissa
Tarjoile halutessasi myös harvinaista herkkua, maukkaita eviä, joita voi kysyä kaupasta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 lohikyljystä
- halutessasi, loheneviä
- suolaa ja pippuria
- 1 isoa tomaattia
- 1 pkt pakastettua lehtipinaattia, noin 375 g
- 2 rkl kermaa
- hieman raastettua muskottipähkinää
- tilliä ja sitruunaa
Valmistusohje
1. Sulata pinaatti kattilassa, lisää kerma ja mausta muskotilla.
2. Halkaise tomaatit, koverra pois siemenet.
3. Mausta lohi ja mahdolliset evät. Grillaa tai paista kala ja evät kypsiksi. Laita ne lautasille, koristele tillillä ja sitruunalla.
4. Täytä tomaatinpuolikkaat pinaatilla, laita lautasille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka