Paistettua punakampelaa ”Belle Meunière”

Alkuperäisreseptissä käytetään kokonaisia punakampeloita, mutta voit tietysti käyttää myös fileitä. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle

  • 4 nyljettyä, kokonaista punakampelaa
  • suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita

Tarjoiluun

  • 2 tomaattia
  • 1 sitruuna
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kalat suolalla, kääntele vehnäjauhoissa ja ruskista paistinpannulla hiljalleen nahkapuoli alaspäin. Käännä ja ruskista toiselta puolelta. Laita kalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

2. Viipaloi tomaatit 6 viipaleeksi. Kuori sitruuna veitsellä ja viipaloi. Paista herkkusienet voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Jaa tomaattiviipaleet, sitruunaviipaleet ja herkkusienet kalojen päälle.

3. Paista kaloja uunissa n. 4 minuuttia. Kuumenna samalla paistinpannu ja ruskista 50 g voita niin että rasva kuohuu. Ripottele valmiiden kalojen päälle persiljaa ja kaada päälle kuohuva, ruskistettu voi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.