Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua punakampelaa ”Belle Meunière”

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäisreseptissä käytetään kokonaisia punakampeloita, mutta voit tietysti käyttää myös fileitä. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle

  • 4 nyljettyä, kokonaista punakampelaa
  • suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita

Tarjoiluun

  • 2 tomaattia
  • 1 sitruuna
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kalat suolalla, kääntele vehnäjauhoissa ja ruskista paistinpannulla hiljalleen nahkapuoli alaspäin. Käännä ja ruskista toiselta puolelta. Laita kalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

2. Viipaloi tomaatit 6 viipaleeksi. Kuori sitruuna veitsellä ja viipaloi. Paista herkkusienet voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Jaa tomaattiviipaleet, sitruunaviipaleet ja herkkusienet kalojen päälle.

3. Paista kaloja uunissa n. 4 minuuttia. Kuumenna samalla paistinpannu ja ruskista 50 g voita niin että rasva kuohuu. Ripottele valmiiden kalojen päälle persiljaa ja kaada päälle kuohuva, ruskistettu voi.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala