Kevyt lihapullapata

Maistuvasta padasta riittää 4:lle ruokailijalle.

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 400 g naudan jauhelihaa, vähärasvaista (7%)
  • 200 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl ruokasuolaa, jodioitua
  • 0.25tl mustapippuria
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl kuivattua fenkolia
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 kpl kananliemikuutiota (sisältää vehnää)
  • 1 prk (420 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1.5 kpl kesäkurpitsaa (zucchini)

PÄÄLLE

  • 1.5 dl tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita puolet sipulista, jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri keskenään.

Pyöritä massasta kostein sormin 16 kpl lihapullia.

Paista lihapullat erissä, öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun.

Lisää öljyä pannulle. Kuori ja murskaa valkosipuli pannulle, lisää myös fenkoli ja loput sipulista. Paista muutaman minuutin ajan.

Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Valuta joukkoon pavut, kuutioi mukaan kesäkurpitsa.

Nosta lihapullat joukkoon. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia.

Koristele tuoreella basilikalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!