Kevyt lihapullapata
Maistuvasta padasta riittää 4:lle ruokailijalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Ainekset
- 1 sipuli
- 400 g naudan jauhelihaa, vähärasvaista (7%)
- 200 g sika-nautajauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 tl ruokasuolaa, jodioitua
- 0.25tl mustapippuria
- 3 tl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl kuivattua fenkolia
- 400 g tomaattimurskaa
- 2.5 dl vettä
- 0.5 kpl kananliemikuutiota (sisältää vehnää)
- 1 prk (420 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 1.5 kpl kesäkurpitsaa (zucchini)
PÄÄLLE
- 1.5 dl tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli.
Sekoita puolet sipulista, jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri keskenään.
Pyöritä massasta kostein sormin 16 kpl lihapullia.
Paista lihapullat erissä, öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun.
Lisää öljyä pannulle. Kuori ja murskaa valkosipuli pannulle, lisää myös fenkoli ja loput sipulista. Paista muutaman minuutin ajan.
Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Valuta joukkoon pavut, kuutioi mukaan kesäkurpitsa.
Nosta lihapullat joukkoon. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia.
Koristele tuoreella basilikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka