Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oliivikuorrutettua kuhaa ja valkosipulipastaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuha ja pasta ovat sellaisenaan hieman värittömiä raaka-aineita. Koska syömme myös silmillämme, tarjoamme lisukkeena uunissa kypsennettyjä tomaatteja.

4 annosta

  • 500 g ruodotonta kuhafileetä
  • 700 g pastaa
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl voita

Oliivitahna

  • 40 g kivettömiä oliiveja
  • 4 g kaprista
  • 60 g fetajuustoa

Kastike

  • 1 valkosipuli
  • 20 g voita
  • 2 dl kanalientä
  • 1½ dl ranskankermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puolita tomaatit ja asenna ne uuninkestävään vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Annostele tomaattien päälle nokare voita sekä ripaus sokeria, suolaa ja oreganoa. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.

2. Nosta kuha voideltuun uuninkestävään vuokaan. Sekoita oliivit, kaprikset ja voi tahnaksi. Lisää fetajuusto. Levitä tahna kalan päälle. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Varmista, että kala on kauttaaltaan valkoista. Kypsennä tarvittaessa vielä hetki.

3. Keitä pasta ja kaada vesi pois. Paahda valkosipuli voissa kattilassa. Lisää kanaliemi ja hauduta kannen alla 10-15 minuuttia. Sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita valkosipulikastike keitetyn pastan joukkoon.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala