Oliivikuorrutettua kuhaa ja valkosipulipastaa

Kuha ja pasta ovat sellaisenaan hieman värittömiä raaka-aineita. Koska syömme myös silmillämme, tarjoamme lisukkeena uunissa kypsennettyjä tomaatteja.

4 annosta

  • 500 g ruodotonta kuhafileetä
  • 700 g pastaa
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl voita

Oliivitahna

  • 40 g kivettömiä oliiveja
  • 4 g kaprista
  • 60 g fetajuustoa

Kastike

  • 1 valkosipuli
  • 20 g voita
  • 2 dl kanalientä
  • 1½ dl ranskankermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puolita tomaatit ja asenna ne uuninkestävään vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Annostele tomaattien päälle nokare voita sekä ripaus sokeria, suolaa ja oreganoa. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.

2. Nosta kuha voideltuun uuninkestävään vuokaan. Sekoita oliivit, kaprikset ja voi tahnaksi. Lisää fetajuusto. Levitä tahna kalan päälle. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Varmista, että kala on kauttaaltaan valkoista. Kypsennä tarvittaessa vielä hetki.

3. Keitä pasta ja kaada vesi pois. Paahda valkosipuli voissa kattilassa. Lisää kanaliemi ja hauduta kannen alla 10-15 minuuttia. Sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita valkosipulikastike keitetyn pastan joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.