Langos tomaattiseoksen ja tsatsikin kera
Kuumat, vastafriteeratut langosit ovat Unkarista kotoisin oleva herkku. Klassisia lisukkeita ovat kermaviili ja valkosipulivoi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 dl vettä, 37-asteista
- 2 keitettyä, kylmää, raastettua perunaa
- 12,5 g tuorehiivaa (¼ paketti)
- 1 rkl suolaa
- 8 dl vehnäjauhoja + tarvittaessa 1 dl
- öljyä friteeraukseen
Tomaattiseos
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 tl tomaattipyreetä
Tsatsiki
- suolaa, pippuria, oliiviöljyä
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- ½ tuore vihreä kurkku
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Kaada päälle loppu vesi ja lisää raastettu peruna, jauhot ja suola. Työstä taikinaksi. Anna kohota 1 tunti.
2. Työstä taikinaa jauhotetulla alustalla. Tarvittaessa lisää jauhoja. Kaulitse taikina suorakulmioksi, 30x50 cm. Leikkaa se 15 ruuduksi. Kohota ruutuja 20 minuuttia.
3. Kuumenna frityyriöljy 180 asteeseen. Friteeraa leivät kullanruskeiksi joka puolelta.
4. Hienonna sipuli ja valkosipuli, paista oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Anna kiehua kokoon 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Raasta kurkku, valuta se ja sekoita puristetun valkosipulin, suolan, pippurin ja jogurtin kera.
6. Tarjoile langosit lämpiminä lämpimän tomaattikastikkeen ja kylmän tsatsikin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku