Kevyet punajuuri-jauhelihapihvit
Pihvit maistuvat vihreiden papujen ja perunasurvoksen kera.
- Ruokavalio: Kevyt
8 kpl
- 400 g jauhelihaa
- 0.5 korppujauhoa
- 0.4 purkkia (250g) Becel kevyt ruokakermaa 7%
- 1 kananmuna
- 1 rkl timjamia
- 3 rkl kuivattua salviaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 75 g sipulia
- 150 g punajuurta
- 3 rkl kapriksia
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä uunipellin päälle leivinpaperi. Kypsennä hienoksi silputtua sipulia noin 1 minuutti mikrossa. Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna turvota hetki. Mittaa joukkoon suola ja mausteet, osa kapriksista sekä muna. Rouhi päälle mustapippuria.
Sekoita hyvin ja lisää vasta sen jälkeen punajuuriraaste ja jauheliha. Vatkaa taikinaksi ja muotoile taikinasta 8 yhtäsuurta palloa ja painele ne edelleen litteiksi pihveiksi ja nosta leivinpaperin päälle.
Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 17-18 minuuttia. Ripottele pihveille kapriksia.
Nauti lisukkeeksi esim. vihreitä keitettyjä papuja, perunasurvosta tai keitettyjä perunoita ja kurkkua. VINKKI: Halutessasi voit lisätä yhden maustekurkun pieninä kuutioina mureketaikinan joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa