Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyt lohivanukas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohi on niin kutsuttu rasvainen kala, mutta sen rasva on vain terveellistä. Moneen muun rasvaiseen ruokaan verrattuna lohi on kevyttä ruokaa. Herkullisen lohivanukkaan salaisuus on että sen tulee olla mehukas – joten älä säästele maitoa. Oikein kevyttä vanukkaasta tulee, jos vaihdat osan voisulasta kala-valkoviiniliemeen, jossa on paljon hienonnettua tilliä ja purjoa.

Neljälle

  • 350 g tuoresuolattua lohta
  • 8-10 keskikokoista perunaa
  • 2 keltasipulia
  • ½ nippu tilliä
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl kala-valkoviinifondia
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • ½ dl hienonnettua purjoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi perunat ohuesti. Kuori sipulit, suikaloi toinen hienosti ja hienonna toinen.

2. Levitä suikaloitu sipuli vuoan pohjalle niin sinun ei tarvitse voidella sitä. Laita päälle kerros perunoita, kerros sipulia, kerros hienonnettua tilliä ja levitä lohi niiden päälle. Päällimmäiseksi, laita vielä kerros perunoita.

3. Vatkaa munat, maito ja mustapippuri ja kaada vanukkaan päälle. Paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet. Jos vanukas näyttää kuivalta paistamisen aikana, lisää maitoa. Keitä vesi ja kalafondi. Mausta tillillä ja purjolla ja tarjoile lohen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen vanukas