Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohivanukas keitettyjen vihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohivanukkaaseen tulee alkuperäisreseptin mukaan riimisuolattua lohta. Jos käytät graavilohta tai tuoretta lohta, lisää myös hieman suolaa.

Neljälle

  • 400 g riimisuolattua lohta viipaleina
  • 8-10 keitettyä, kylmää perunaa
  • 1 iso keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 nippu hienonnettua tilliä
  • jauhettua valkopippuria
  • 3-4 kananmunaa
  • 3 ½ dl maitoa

Tarjoiluun

  • voisulaa
  • sitruunalohkoja
  • tilliä
  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja paista voissa ruskistamatta. Viipaloi perunat. Laita korkean vuoan pohjalle sipulia ja sen päälle kerros perunaviipaleita. Asettele päälle kerros lohta ja mausta valkopippurilla. Älä pakkaa vanukasta liian tiiviiksi.

2. Ripottele päälle kerros hienonnettua tilliä. Aloita taas alusta, kerros sipulia, kerros perunoita, lohta ja tilliä. Päällimmäiseksi tulee perunakerros.

3. Vatkaa munat ja maito ja kaada vanukkaan päälle. Paista uunissa 45-50 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen vanukas