Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Makaronivanukas simpukoilla ja currylla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on erilainen ja jännittävä makuyhdistelmä. Currykeitetyt simpukat sopivat loistavasti yhteen miedon makaronivanukkaan kanssa.

Neljälle

  • 2 verkkoa tuoreita sinisimpukoita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 tl itämaista currya

Makaronivanukas

  • 3 kananmunaa
  • 250 g rahkaa
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl keitettyä pastaa
  • ½ dl juustoraastetta
  • rucolaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat, rahka, maito, suola ja pippuri. Sekoita mukaan pasta ja laita seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste, paista uunissa n. 20 minuuttia.

2. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä kuoreen. Keitä simpukat viinissä ja curryssa 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.

3. Asettele simpukat kauniisti tarjolle vanukkaan kera. Koristele rucolalla.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen vanukas