Makaronivanukas simpukoilla ja currylla

Tämä on erilainen ja jännittävä makuyhdistelmä. Currykeitetyt simpukat sopivat loistavasti yhteen miedon makaronivanukkaan kanssa.

Neljälle

  • 2 verkkoa tuoreita sinisimpukoita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 tl itämaista currya

Makaronivanukas

  • 3 kananmunaa
  • 250 g rahkaa
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl keitettyä pastaa
  • ½ dl juustoraastetta
  • rucolaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat, rahka, maito, suola ja pippuri. Sekoita mukaan pasta ja laita seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste, paista uunissa n. 20 minuuttia.

2. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä kuoreen. Keitä simpukat viinissä ja curryssa 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.

3. Asettele simpukat kauniisti tarjolle vanukkaan kera. Koristele rucolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.