Silli vai silakka? Kyseessä on itse asiassa sama kala, mutta maantieteestä ja rasvaisuudesta riippuen nimi on eri. Tässä käytämme vanhaa nimitystä sillivanukas, mutta valmistamme sen pienemmistä silakkafileistä.

Neljälle-viidelle

  • 8 silakkapihviä
  • 4 isoa keitettyä perunaa
  • ½ keltasipuli
  • 10 cm purjoa
  • 1 nippu tilliä
  • 1 pieni prk anjovisfileitä
  • 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa, pippuria
  • korppujauhoja
  • voita vuokaan

Tarjoiluun

  • 3 dl ranskankermaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele silakat ja leikkaa pois selkäruodot. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Viipaloi perunat, sipuli ja purjo. Hienonna tilli. Voitele vuoka ja lado siihen vuorotellen perunaa, sipulia, purjoa, silakkaa, anjovista ja tilliä.

3. Vatkaa sinappi, munat ja kerma. Mausta tilkalla anjovislientä. Kaada seos vuokaan, mausta kevyesti. Ripottele päälle hieman korppujauhoja ja paista uunissa n. 25 minuuttia.

4. Muotoile ranskankermasta neljä ”kananmunaa”, koristele sitruunankuorella ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen vanukas