Sillivanukas
Silli vai silakka? Kyseessä on itse asiassa sama kala, mutta maantieteestä ja rasvaisuudesta riippuen nimi on eri. Tässä käytämme vanhaa nimitystä sillivanukas, mutta valmistamme sen pienemmistä silakkafileistä.
Neljälle-viidelle
- 8 silakkapihviä
- 4 isoa keitettyä perunaa
- ½ keltasipuli
- 10 cm purjoa
- 1 nippu tilliä
- 1 pieni prk anjovisfileitä
- 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- suolaa, pippuria
- korppujauhoja
- voita vuokaan
Tarjoiluun
- 3 dl ranskankermaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- tilliä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele silakat ja leikkaa pois selkäruodot. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Viipaloi perunat, sipuli ja purjo. Hienonna tilli. Voitele vuoka ja lado siihen vuorotellen perunaa, sipulia, purjoa, silakkaa, anjovista ja tilliä.
3. Vatkaa sinappi, munat ja kerma. Mausta tilkalla anjovislientä. Kaada seos vuokaan, mausta kevyesti. Ripottele päälle hieman korppujauhoja ja paista uunissa n. 25 minuuttia.
4. Muotoile ranskankermasta neljä ”kananmunaa”, koristele sitruunankuorella ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku