Kotona riimisuolattua lohta tillimuhennetuin perunoin

Lohta on todella helppo riimisuolata itse. Mutta muista, että siihen kuluu muutama päivä.

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg lohta, keskipalaa
  • 8 rkl suolaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • tilliä
  • sitruunaa
  • salaattia koristeluun

Tillimuhennetut perunat

  • 2 rkl margariinia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 16-20 keitettyä perunaa
  • 1 nippu hienonnettua tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Puolita lohi ja leikkaa pois selkäruoto, vedä pois pienemmät ruodot. Sekoita suola ja sokeri ja hiero seos kalaan huolellisesti. Laita kala kestävään muovipussiin ja kaada sinne loput mausteseoksesta. Solmi pussi kiinni ja laita kala jääkaappiin 2-3 vuorokaudeksi. Kääntele sitä silloin tällöin. Kokeile 2 vuorokauden jälkeen, onko kala tarpeeksi suolainen. Raaputa silloin pois suolaseos.

2. Sulata voi tilavassa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita, ja lisää maito vähän kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa kastike sileäksi, mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

3. Kuori ja kuutioi perunat ja anna niiden lämmetä täysin kastikkeessa. Sekoita mukaan tilli. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi, koristele tillillä ja sitruunalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!